IP Camera

IP camera

U kunt bij Van Dulst Automatisering terecht voor de installatie en configuratie van een IP camera. Met deze bewakingscamera kunt u uw eigendommen in de gaten houden. Zo bent u goed beveiligd!

 

Neem direct contact met ons op

 


Wat is een IP camera?

Een IP Camera is een camera die u rechtstreeks op het Internet of een computernetwerk kunt aansluiten met behulp van een UTP kabel. Tot enkele jaren geleden waren er enkel alleen CCTV camera’s die u alleen via een coaxkabel kon aansluiten. Bovendien vereisten deze type camera’s een aparte voeding.

ip-camera-dahua

Het aansluiten van zo’n camera gaat dus een stuk makkelijk dan het aansluiten van een analoge camera. Bovendien geeft deze camera veel scherpere beelden en is de techniek veel verbeterd. Een IP camera bevat ook software die gemakkelijk te benaderen en te bedienen is op afstand via het Internet.


De voordelen van een IP camera

Zoals gezegd is een IP camera zeer gemakkelijk aan te sluiten. Deze camera werkt via een bestaand computernetwerk. Met behulp van eenzelfde UTP kabel wordt de IP camera voorzien van stroom. Ook kunnen de beelden op deze manier worden verstuurd.

 

U hoeft dus geen kabels meer aan te leggen zoals dit wel moest bij het instellen van een CCTV camera.
Omdat deze camera is aangesloten kunt u gemakkelijk beelden bekijken zonder een recorder. Er zijn diverse IP camera’s uitgevoerd met een SD kaart die ook de beelden kunnen opslaan waardoor u geen recorder nodig heeft om beelden terug te kijken.


Toepassingen van een IP camera:

ip-camera-ptz

  • Het beveiligen van uw Winkel of Woning
  • Voor het observeren van stallen (koeien/varkens/paarden)
  • Paardenfokkerij (observeren van drachtige merries en op afstand bekijken van de beelden)
  • Het volgen van broedprocessen van vogels
  • Observeren van vogels in een volière
  • Volgen van bouwkundige verrichtingen aan een nieuwbouwhuis
  • Verzorgingscentra
  • Scholen, Kinderdagverblijven

Kan ik ook met mijn smartphone de IP camera bedienen?

IP camera’s zijn volledig geïntegreerd met computers en het internet. Hierdoor is het bekijken van beelden of bedienen van IP camera’s standaard. U kunt met uw smartphone of tablet beelden terugkijken en de IP camera bedienen.
ip-camera-smartphone-en-tablet

 

Neem direct contact met ons op

 


Bewegingsdetectie

Alle IP camera’s zijn voorzien van bewegingsdetectie, dit wil zeggen dat deze IP camera’s de mogelijkheid bieden om alleen beelden op te nemen indien er beweging plaats vindt. Hierdoor zijn beelden makkelijker terug te zoeken en worden er geen onnodige beelden opgeslagen.

 

Hierdoor worden er geen langere periode beelden toegepast, omdat er kleine stukjes film worden opgeslagen in plaats van 24 uur beelden die veel ruimte in beslag nemen.
Daarnaast is het mogelijk om stukjes (zones) uit te sluiten van detectie. U kunt bijvoorbeeld een boom uitsluiten die ervoor zorgt dat er veel opnames worden gemaakt, omdat deze veel beweegt.


Kan ik in het donker ook nog duidelijk zien wat er gebeurt?

Indien de IP camera is voorzien van infrarood, dan kunt u in het donker ook uitstekend zien wat er gebeurd. Echter is het beeld wel zwart wit, zodra er weer licht bij de camera komt schakelt deze automatisch naar de dag modus en ziet u de beelden weer met kleur.
ip-camera-nacht-modus-1024x768


Wat is een IP PTZ camera

Een PTZ IP camera (Pan, Tilt en Zoom) zijn bestuurbare IP camera’s en worden veel toegepast bij plekken waar de camera een overzicht functie heeft zoals bij jachthavens, parkeertreinen en winkelcentrums. U kunt met deze camera een groot oppervlak observeren, doordat u de camera kunt besturen. Daarnaast kun u gemakkelijk beelden vergroten (inzoomen) zodat u een beter beeld krijgt indien er iets plaatsvind wat u beter wilt bekijken.


Kan ik ik het geluid horen waar de IP camera bevestigd is?

Wanneer de IP camera is uitgevoerd met een microfoon, dan kunt u het geluid live horen vanaf de plek waar de camera’s zijn gemonteerd.


Kan ik een IP camera gebruiken als een alarmsysteem?

Het is mogelijk om een IP camera te gebruiken als alarmsysteem. U kunt instellen dat u een bericht wilt ontvangen als er iets beweegt in een aangegeven kader van het beeld. Echter beoordeeld deze camera het puur op beweging en dus niet op warmte. Als er een schaduw van een wolk of vogel wordt gedetecteerd krijgt u dus ook een melding.

 

Wij raden u aan om een draadloos alarmsysteem te gebruiken wanneer u een alarmmelding wilt ontvangen. Deze kunt u gebruiken naast dit camerasysteem en zo kunt u valse meldingen voorkomen.


Heb ik nog speciale software nodig om de beelden te bekijken?

U heeft geen speciale software nodig om de beelden te bekijken. Alle IP camera’s zijn via een webpagina te benaderen doormiddel van de software die in de IP camera is verwerkt. Indien u een smartphone of tablet heeft moet u wel een app installeren die meestal gratis bij de camera wordt bijgeleverd.IP camera via webpagina


Vragen over een IP camera?

Heeft u vragen over een IP camera? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons bereiken op het telefoonnummer 085 – 744 1000. Uiteraard kunt u ons ook bereiken via het e-mailadres info@vandulstautomatisering.nl

 

Neem direct contact met ons op