schermafdruk maken in windows

SCHERMAFDRUK

Een veel gestelde vraag van onze klanten is. “Of het mogelijk om een schermafdruk te maken van wat er op het scherm staat?” Zo maken veel mensen met hun telefoon een foto van hun scherm als ze dit willen delen met iemand anders.

WAAROM GEBRUIK MAKEN VAN EEN SCHERMAFDRUK (PRINTSCREEN) PROGRAMMA?

U zult zich nu afvragen waarom mensen nu een afdruk willen van hun beeldscherm. Een klassiek voorbeeld is dat het wel eens voorkomt dat je iets gekocht hebt bij een webshop maar dat de betaling volgens de webshop niet binnengekomen is.

U kunt dan inloggen in uw bankomgeving via het Internet en met een schermafdruk programma precies selecteren wat u wilt delen. U wilt natuurlijk niet alles laten zien wat er op uw bankrekening getoond wordt.


VOORBEELDEN SCHERMAFDRUK

schermafdruk programma

Een schermafdruk wordt ook vaak gebruikt bij het oplossen van een computerprobleem. Zo kunt u een schermafdruk maken van de foutmelding en deze doorsturen naar een helpdesk of iemand anders.

schermafdruk programma foutmelding

HOE MAAK IK EEN SCHERMAFDRUK?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een schermafdruk te maken. Wij raden u aan om gebruik te maken van het programma PrtScr.


VOORDELEN SCHERMAFDRUKPROGRAMMA PrtScr.

Er zijn veel voordelen als u met het programma PrtScr werkt. Hieronder hebben wij de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje gezet.

  • Selecteer gemakkelijk wat je wilt gebruiken i.p.v. het volledige scherm
  • Sla de afbeelding met een klik op uw bureaublad op
  • Print met een muisklik uw afbeelding af
  • Verstuur met een muisklik de afbeelding door via e-mail
  • Bewerk de afbeelding met uw bewerkingsprogramma een muisklik

schermafdruk programma opties

INSTALLEREN SCHERMAFDRUK PROGRAMMA PRTSCR

Voordat u met dit schermafdruk programma kunt werken moet u deze even installeren. U kunt dit gemakkelijk doen door op de onderstaande knop genaamd Download te klikken en zodra het programma binnen is, uit te voeren door op het bestand te klikken en de stappen te volgen.

downloaden schermafdruk programma

HOE MAAK IK GEBRUIK VAN HET PRTSCR PROGRAMMA?

U kunt dit programma starten door op uw toetsenbord de toets Print Screen in te drukken. Hierdoor wordt uw scherm lichtblauw, vervolgens kunt u met uw muis een selectie maken waarvan u een schermafdruk wilt hebben.

TIP:

Als u een rechthoek wilt selecteren houw dan de ctrl-toets in tijdens het selecteren van uw afbeelding.


Ondersteuning nodig bij het installeren of het gebruikt van PrtScr?

Lukt het niet om het programma te installeren of te gebruiken en u zou graag hulp hebben? Neem dan met ons contact op via de onderstaande gegevens.

Wij werken met Teamviewer waarmee wij tijdelijk je computer kunnen overnemen om u hierbij te ondersteunen.


Contact gegevens

U kunt met ons contact opnemen via whatsapp of telefonisch op nummer 085 – 744 1000 of een e-mail sturen naar info@vandulstautomatisering.nl.

Uiteraard kunt u ook een contact formulier invullen op onze website zodat wij met u contact opnemen.