Windows plaknotities

Maakt u ook veel aantekeningen op die gele briefjes die niet plakken en gemakkelijk kwijtraken? Dan is het nu tijd voor het digitale notitiebriefje of wel Windows plaknotities !

Door gebruik te maken van Windows plaknotities maak je gemakkelijk een digitaal To-Do lijstje. Noteer snel en eenvoudig taken die je niet direct kan afhandelen maar wel je aandacht vereist.

Windows plaknotities

Windows plaknotities | Windows 10

Werkt u met Windows 10, dan zijn de digitale plakbriefjes standaard op uw computer geïnstalleerd. Klik op het vergrootglas links onderin het scherm en zoek op Sticky Notes, u ziet dan het programma Sticky Notes staan door hierop te klikken start u de plaknotitie ’s op.

Door een snelkoppeling op uw bureaublad aan te maken, is één keer dubbelklikken voortaan genoeg om een leeg briefje te laten verschijnen.

Snelkoppeling maken van Windows plaknotities

Zoek linksonder het scherm naar Sticky Notes, zodra u deze gevonden heeft kunt u met de rechter muisklik op Stick Notes klikken en kiezen voor Aan taakbalk vastmaken.

Hiermee zal er een snelkoppeling onderin uw scherm aangemaakt worden in de taakbalk.

Windows plaknotities | Windows 7 & Vista

Werkt u met Windows 7 of Vista, dan zijn de digitale plakbriefjes standaard op uw computer geïnstalleerd. Ga hiervoor naar Start en kies Alle programma’s. Als u nu op Bureauaccessoires klikt ziet u het programma Plakbriefjes staan.

Door een snelkoppeling op uw bureaublad aan te maken, is één keer dubbelklikken voortaan genoeg om een leeg briefje te laten verschijnen.

Snelkoppeling plaknotities maakt u als volgt:

  • Klik met uw rechtermuisknop op het bureaublad, kies Nieuw en dan Snelkoppeling
  • Nu vult u bij locatie StikyNot.exe in.
  • Geef de snelkoppeling een naam en klik op Voltooien.

Ondersteuning nodig?

Lukt het u niet om Windows Plaknotities te gebruiken of op te starten? En zou u graag ondersteuning willen?
Dan kunnen wij u uiteraard helpen. Wij werken met Teamviewer waarmee wij tijdelijk uw computer via het Internet kunnen overnemen om u hierbij te ondersteunen.

Contact gegevens

U kunt met ons contact opnemen via whatsapp of telefonisch op nummer 085 – 744 1000 of een e-mail sturen naar info@vandulstautomatisering.nl.

Uiteraard kunt u ook een contact formulier invullen op onze website zodat wij met u contact opnemen.

Plaats een reactie