Wat is WiFi 6 | De nieuwste WiFi standaard van 2020

WiFi 6 is de nieuwste WiFi standaard die werd gelanceerd in 2019. De technische naam van WiFi 6 is 802.11 ax en is actief op de 6GHz band. Voorheen werkte het WiFi netwerk over twee banden: De 2,4 GHz en 5GHz.

Net zoals bij je mobiele netwerken zoals 3G, 4G en 5G heb je ook verschillende niveaus van WiFi of wel draadloze netwerk voor kantoor en thuis. Bij elke nieuwe versie van mobiele netwerken komt er een getalletje bij, voorheen was dat bij draadloze netwerken niet het geval en kreeg elke nieuwe update een vreemde cijfer en lettercode (zoals 802.11a 802.11af), maar sinds kort is dit WiFi 4, WiFi 5, en Wifi 6 geworden.


Wanneer zullen de eerste WiFi 6 apparaten beschikbaar worden?

De nieuwe Wifi 6GHz is pas net beschikbaar en wordt nog door weinig mensen gebruikt. Maar daar zal snel verandering in komen omdat fabrikanten de komende tijd de computers, modems etc. al standaard uitleveren met Wifi 6GHz. De volledige integratie van WiFi 6 zal pas eind 2020 beschikbaar worden.


Wifi 6 zender | Engenius ensky EWS357AP

De experts van WINMAG Pro hebben deze 6Ghz zender van Engenius EWS357AP getest en beoordeelt met een 8.4! Deze professionele Wifi 6 zender is te koop voor € 264,99 (21-08-2020)

wifi 6 modem acces point

Wifi 6 | Voordelen

Woon je alleen en gebruik je WiFi alleen voor je laptop en je smartphone, dan zal je er niet veel voordeel halen als je over zou gaan op een draadloos netwerk op 6GHz. Maar in volle huizen met veel apparaten zal je wel merken dat 6GHz voordelen heeft.

Omdat WiFi 6 werkt op 6 GHz is er meer spectrum (ruimte) aanwezig waardoor je bijna geen last hebt als andere apparaten die ook op hetzelfde netwerk zitten.

Op een locatie waar veel WiFi netwerken relatief dichtbij elkaar zitten, wordt de verbinding langzamer en onbetrouwbaarder. Door de toename aan ruimte op de 6GHz band, ontstaat er meer vrije ruimte om data te versturen. Hierdoor neemt de interferentie af en wordt dit probleem verleden tijd.

ICT Bedrijf Oosterhout en Beveiligingsbedrijf

Naast ICT netwerk- en systeembeheer levert Van Dulst Automatisering ook beveiligingssystemen zoals alarmsystemen en beveiligingscamera‘s. Hierdoor heeft u één aanspraakpunt voor zowel uw ICT en Beveiliging.

Uiteraard kunnen wij op afstand perfecte service aanbieden d.m.v. Teamviewer, ook monitoren wij uw servers, computers en laptops met deze software zodat wij proactief ICT-beheer kunnen uitvoeren.

Onze kenmerken:

– Een contactpersoon voor uw ICT
– Een contactpersoon voor uw beveiliging
– Gecertificeerde medewerkers.
– Adviserend en meedenkend

Een 9.2 beoordeling op Google!

Google reviews van dulst automatisering
sterren klantervaringen

Levert Wifi 6GHz ook sneller Internet?

De nieuwe Wifi 6 standaard die op 6 GHz heeft geen hogere theoretisch snelheid. WiFi 6Ghz heeft theoretisch dezelfde doorvoersnelheid als zijn voorganger Wifi 5 die op 5GHz werkt, namelijk 9,6 Gbps.

In de praktijk worden deze snelheden voorheen nooit gehaald, dit komt vaak door andere signalen van andere apparaten (interferenties). Door de toenamen van frequenties (6GHz en spectrum) zal er in praktijk wel hogere snelheden worden behaald. Omdat je op deze bandbreedte minder last hebt van andere interferenties die de snelheid aanzienlijk verlagen.

De kans dat je de theoretische doorvoersnelheid van 9,6 Gbps haalt zal klein zijn, echter zal je bij drukke omgevingen waar veel draadloze netwerken zijn zeker een hogere snelheid behalen dan voorheen!


Wat moet ik doen om gebruik te maken van Wifi 6?

Om gebruik te maken van Wifi 6GHz is niet moeilijk, je koopt een nieuwe modem die Wifi 6GHz ondersteund en u kunt gebruik maken van de nieuwste Wifi standaard Wifi 6GHz. Wij zijn kantoor, café, of woning een drastische update wil geven, kan vandaag al aan de slag.

PS: Controleer wel of je apparaat waar je mee werkt zoals een laptop of telefoon Wifi 6GHz ondersteund!


Conclusie

Werk je met veel draadloze apparaten en ervaar je problemen als meer apparaten gebruik maken van het draadloos netwerk? Dan is Wifi 6 zeker een aanrader!

U moet er wel rekening mee houden dat veel apparaten nog geen Wifi 6GHz ondersteunen en dus wel verbinding kunnen maken maar niet gebruik kunnen maken van de voordelen van Wifi 6GHz.


Meer informatie?

Wij installeren al jaren draadloze netwerken voor bedrijven, campings en parken. Zoekt u een bedrijf die van A t/m Z alles kan verzorgen voor een Wifi 6Ghz netwerk? Dan kunt u ons bereiken via de onderstaande gegevens.

Telefoonnummer 085 – 744 1000 e-mail info@vandulstautomatisering.nl