VEB Certificaat

Erkend gecertificeerd alarm en camera installatie bedrijf

Van Dulst Automatisering is een VEB gecertificeerd beveiligingsbedrijf. Wat betreft de beveiliging van uw bedrijf of woning wilt u kunnen vertrouwen op een professioneel beveiligingsbedrijf.

Kies daarom voor een VEB erkend beveiligingsbedrijf als Van Dulst Automatisering en Beveiliging. Daarmee krijgt u altijd een vakman over de vloer.


Wat houdt VEB in?

Een VEB-erkenning betekent dat wij als beveiligingsbedrijf aan alle in de kwaliteitsregeling gestelde eisen voldoen. Zo houden wij ons aan de installatienormen van de VRKI aan. Het VRKI (Verbeterde Risicoklasse-indeling) zijn voorwaarden van verzekeraars waar een alarminstallatie aan moet voldoen.


Wat is VRKI?

De VRKI is een landelijk vastgesteld meetinstrument om te bepalen hoe een risico adequaat beveiligd zou moeten worden. Een VEB Erkend Installatiebedrijf kan dit per risico vaststellen, beveiligen is tenslotte maatwerk. 

Verzekeraars zijn individueel bevoegd om ook eigen eisen te formuleren. Zij kunnen derhalve afwijken van toepassing van de VRKI. Het Verbond van Verzekeraars stimuleert de toepassing van de VRKI echter wel.


Is een VEB-certificaat verplicht?

Een consument is niet verplicht om overeenkomstig de VRKI te beveiligen. Echter, als de verzekeraar dit eist, dan is het wel verstandig aan deze eis te voldoen. De VEB adviseert aan bedrijven en consumenten vooraf hun verzekeringsvoorwaarden te raadplegen en te overleggen met hun installatiebedrijf.

Na oplevering ontvangt u van ons een officieel VEB-certificaat waaruit blijkt dat het alarmsysteem aan de eisen en normen van VRKI voldoet. Verzekeraars eisen vaak bij een alarminstallatie een VEB-certificaat bij het afsluiten van een verzekering.

Het is raadzaam om goed uit te zoeken of u een VEB-certificering moet hebben bij een alarmsysteem. Als het alarmsysteem niet voldoet aan de verzekeringseis zonder overleg met de verzekeraar, dan kan dat gevolg hebben dat men niet verzekerd is en dat er bij schade wellicht niet uitbetaald wordt.

erkend-camera-en-alarmsysteem-beveiligingsbedrijf

Wat is een PVE-opleveringsbewijs?

Het Programma van Eisen (PvE) is een vragenlijst/document waarop aan de hand van de gegevens van de klant, de benodigde beveiligingsklasse vastgesteld wordt overeenkomstig de standaard VRKI eisen.

Het VEB Opleveringsbewijs kan afgegeven worden als er een installatie is aangelegd waarbij de uitgevoerde beveiligingsmaatregelen afwijken van de VRKI. De benodigde beveiligingsklasse is wel vastgesteld, maar niet volledig gevolgd.

Niet in alle situaties is het noodzakelijk om de VRKI te volgen en ook verzekeraars kunnen afwijken van de VRKI. Op het Opleveringsbewijs wordt duidelijk genoteerd wat er aan beveiligingsmaatregelen is uitgevoerd en welke maatregelen niet zijn uitgevoerd.


Wat is het verschil tussen een certificaat en opleverbewijs?

Het verschil is dat er bij een Beveiligingscertificaat wel alle beveiligingsmaatregelen overeenkomstig de geconstateerde risicoklasse van de VRKI zijn uitgevoerd en bij een Opleveringsbewijs is dat niet het geval.

VEB certificaat:

Een VEB-certificaat geeft aan dat je alarmsysteem voldoet aan de normen en eisen volgens de VRKI. Hiermee geef je aan dat zowel de montage als installatie van het alarmsysteem volgens de juiste normen zijn uitgevoerd.

VEB-opleveringsbewijs:

Een VEB Opleveringsbewijs kan afgegeven worden als er een alarminstallatie is aangelegd waarbij de uitgevoerde beveiligingsmaatregelen afwijken van de geconstateerde risicoklasse conform VRKI.

Hiermee wordt aangegeven dat de benodigde beveiligingsklasse is wel vastgesteld, maar niet volledig gevolgd.

Niet in alle situaties is het noodzakelijk om de VRKI te volgen en ook verzekeraars kunnen afwijken van de VRKI. Op het Opleveringsbewijs wordt duidelijk genoteerd wat er aan beveiligingsmaatregelen is uitgevoerd.

Wanneer er bijvoorbeeld vanuit de verzekering akkoord wordt gegaan met enkel een opleveringsbewijs, dan hoef je enkel rekening te houden met één van de beveiligingsmaatregelen. Uiteindelijk zal er dan een opleveringsbewijs worden gemaakt welke betrekking heeft op bijvoorbeeld het bouwkundige gedeelte (sloten etc.) of alarmsysteem.


Voordelen van een VEB Erkend Beveiligingsbedrijf?

De voordelen van een alarmsysteem die door een VEB erkend beveiligingsbedrijf geinstalleerd is, is dat u ervan verzekerd bent dat uw alarmsysteem voldoet aan de laatste normen en regels die de verzekeraar eist?

– Verzekerd van vakkundig advies– Verzekerd van optimale service
– Verzekerd van correcte installatie– Verzekerd optimaal systeem
– Voldoet aan alle regels en normen– Extra korting op uw verzekering
– Verzekerd van kwaliteit garantie– Hoger verzekeringsbedrag

veb certificering kies voor kwaliteit

Meer informatie?

Indien u meer informatie wilt weten over deze dienst, of heeft u vragen over onze andere diensten voor uw onderneming?

Neem dan direct contact op via telefoonnummer 085 – 744 1000
of stuur een e-mail naar info@vandulstautomatisering.nl


Neem met mij contact op

Wilt u liever dat wij met u contact opnemen?
Vul dan het contactformulier in, en wij nemen met u contact op!

Neem-direct-contact-op
085 - 744 1000