Internetsnelheid meten

“Controleer gemakkelijk je Internet snelheid”

Internetsnelheid meten

Snel even je Internetsnelheid meten om te controleren of je wel de snelheid krijgt die je provider aangeeft?

Met onze internet speedtest kan je binnen enkele seconden de internetsnelheid op jouw Internetverbinding meten. Zo kan je controleren of deze overeenkomt met de snelheid van je huidige abonnement.

Voer deze speedtest een aantal keer uit om te controleren of de snelheid constant is of fluctueert. Controleer vervolgens of het gemiddeld aantal Mbps klopt met de snelheid die je provider aangeeft.


Starten meting Internetsnelheid

Voor het starten van de meting klik u simpel op de onderstaande knop snelheidstest uitvoeren om de meting te starten.


Internetsnelheid meten via een draadloos netwerk

Wij raden aan om bij het meten van je Internetsnelheid je computer bedraad aan te sluiten op de modem en dan de snelheid test uit te voeren. Omdat een draadloos netwerk niet altijd optimaal werkt en vaak niet de snelheid aan kan die je bedraad binnen krijgt kan dit invloed hebben op je snelheid meting.

Maak je gebruik van een draadloos netwerk, test dan of je draadloze verbinding optimaal werkt. Zorg ervoor dat het modem en de router in orde zijn. Deze vormen vaak een bottleneck (knelpunt). Het heeft geen zin om de internetsnelheid te meten als deze apparaten het signaal niet goed doorgeven. Het is aan te raden om te testen met draad in plaats van draadloos, om snelheidsverlies vanwege een draadloze internetverbinding uit te sluiten.

internetsnelheid meten

Werkelijke internetsnelheid

Volgens de consumentenbond informeren alle aanbieders de werkelijke snelheid na het uitvoeren van de postcodecheck. Ook in het contract staat aangeven wat de klant kan verwachten aan internetsnelheid.

Providers houden zich hiermee aan de “Gedragscode Transparantie Internetsnelheden”, die per 1 januari 2013 van kracht is gegaan. Je kan de werkelijke snelheid van het internet vergelijken op de website van de provider, na de postcodecheck.

Informeer jezelf altijd over de haalbare snelheid op jouw adres wanneer je een internetabonnement af wilt sluiten.


Problemen met u Internetverbinding?

Heeft u problemen met u Internetverbinding of draadloos netwerk dan kunnen wij u hierbij helpen. Door onze ervaring weten wij al snel waar het probleem zich bevindt en hoe we dit het beste kunnen oplossen.


Contact informatie

Wilt u meer weten over onze IT-ondersteuning en onze persoonlijke aanpak?

Als ICT-bedrijf in de regio Oosterhout helpen wij u graag verder met ICT en Beveiliging.

Neem contact met ons op en dan spreken we samen de mogelijkheden!

Neem-direct-contact-op