Google Mijn Bedrijf optimaliseren

Met Google Mijn Bedrijf kun je jouw bedrijf vermelden Google. Het is een soort online visitekaartje van je bedrijf.

Zo kun je bij lokale zoekopdrachten een hogere positie in de lijst met zoekresultaten realiseren. Mits je Google Mijn Bedrijf goed inricht.

Optimalisatie van Google Mijn Bedrijf is het startpunt van jouw lokale SEO en een kans om jouw bedrijf te laten groeien als lokale speler.


Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf ook wel GMB genoemd is een gratis dienst van Google om je bedrijf te vermelden op het Internet. Zo kun je met GMB je bedrijf toevoegen op Google Maps en Google zoeken.

Je kunt je bedrijfsinformatie, openingstijden, telefoonnummer etc. opgeven zodat mensen die zoeken naar jou bedrijf direct kunnen zien wat je bedrijfsgegevens en diensten zijn.

google mijn bedrijf vermelding

Waarom is Google Mijn Bedrijf belangrijk?

Het hebben van een Google Mijn Bedrijf vermelding is belangrijk voor de vindbaarheid van je bedrijf op het Internet. Zo word je niet alleen gevonden op je bedrijfsnaam, maar ook op de dienst of product die je aanbiedt.

Naast dat het superhandig is voor klanten die jouw dienst of product zoeken, kunnen zo ook gelijk zien wat je openingstijden en adres is. En.. Ze kunnen door op het telefoonnummer te klikken direct contact opnemen met je bedrijf. Kortom een must have voor iedere onderneming.

Ook kunnen mensen reviews (ervaringen) delen op je Google Pagina zodat andere mensen kunnen zien hoe klanten jouw dienst of product ervaren.


Google Mijn Bedrijf instellen


Het is goed om te weten dat deze vermelding op Google gratis is. Je registreert eigenlijk jouw bedrijf bij Google. Het enigste wat je moet doen is het toevoegen van je bedrijfsinformatie.

De informatie die jij daar verstrekt, wordt vervolgens gedeeld met Google Search, Google Maps en Google Assistant (voor voice search).

 1. Claim of registreer je bedrijf
  De allereerste stap is om te checken of jij al een Google Bedrijven pagina hebt. Je kunt dit gemakkelijk controleren door je bedrijf te zoeken op het Internet. Als je bedrijf al voorkomt dan kun je deze claimen en verder aanvullen met de juiste gegevens.

  Mocht je nog niet vermeld worden dan kun je hier aanmelden voor Google Mijn Bedrijf. Klik rechtsboven op aan de slag en je wordt stap voor stap begeleid om je Google Bedrijf pagina op te zetten.

  Hoe rekening met de onderstaande bij het opzetten van een Google Pagina
  – Geef je normale bedrijfspagina op, en geen zoekwoorden.
  – Vergeet niet je website url en je bedrijfscategorie in te vullen
  – Voeg je bedrijfslogo en foto’s toe
  – Zorg dat je zoveel mogelijk informatie over je bedrijf bij de omschrijving.

 2. Je aanmelding voltooien en laten verifiëren.
  Heb je alles ingevuld? Gefeliciteerd! Google zendt jou een pincode met verificatiecode per post.

  Dit duurt ongeveer een week. Na het invullen van de pincode, volgens de instructies die op de brief staan, staat jouw Google Mijn Bedrijf live.

Overige Google Mijn Bedrijf tips

– Gebruik de juiste zoekwoorden in de teksten

Gebruik bij al je omschrijvingen zoekwoorden die voor jouw bedrijf belangrijk zijn. Zoekwoorden zijn woorden van je dienst of product die je aanbiedt.

Google gebruikt voor het vaststellen van relevante informatie de ingevulde zoekwoorden en zinnen.

Het is dus goed om met een zoekwoorden onderzoek te verifiëren welke zoekwoorden en zinnen belangrijk zijn voor jouw bedrijf.


– Zorg je dat je reviews krijgt

Vraag aan je klanten om een review in te vullen op je Google Mijn Bedrijf pagina.

Wanneer klanten positieve reviews zien van jouw bedrijf zal dit een positief effect hebben over de keuze van de klant in vergelijking met je concurrenten.


– Beantwoord vragen van je klanten

Een handige functie van GMB is dat mensen direct vragen kunnen stellen in je bedrijfsvermelding.

Krijg je vragen, beantwoordt ze dan zo snel mogelijk. Je neemt onduidelijkheden weg en mensen zien aan je profiel dat je klanten actief helpt.

Komen dezelfde vragen vaak terug? Beantwoord ze dan op je website, bijvoorbeeld op een FAQ-pagina.


– Maak gebruik van posts

Met Google Bedrijven posts kun je het laatste nieuws delen over je producten of diensten met je klanten.

In de posts kun je bepaalde dingen uitlichten. Zoals nieuws, evenementen, een speciale aanbieding, een product of een vacature.

De post is dan direct zichtbaar in het Kennisvenster in Google als mensen op jouw bedrijfsnaam zoeken. Een handige manier om bepaalde dingen onder de aandacht te brengen!


– Installeer de Google Mijn Bedrijven APP op je smartphone

Met de Google Mijn Bedrijf -app kun je direct je bedrijfsinformatie aanpassen en posts maken op je smartphone. De app is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Installeer je de app, dan krijgen mensen ook de mogelijkheid om je rechtstreeks een bericht te sturen via je GMB-vermelding in het kennisvenster.

Een ideale manier om snel met je klanten in contact te komen. Je kunt ook een welkomstbericht instellen met een automatische begroeting.


Meer informatie?

Heeft u interesse in of vragen over deze dienst, neem dan contact op via 085-744 1000 of via info@vandulstautomatisering.nl.

Neem-direct-contact-op