Glasvezel Drimmelen informatie en advies

Het bedrijf Glasvezel buitenaf gemeente Drimmelen is sinds december 2019 inwoners van het van Hooge en Lage Zwaluwe, (Oud) Drimmelen, Blauwe Sluis en Helkant, aan het benaderen over de dienst Internet en TV via een Glasvezelverbinding.

Als ICT en Beveiligingsbedrijf die voornamelijk actief is in deze Drimmelen, Made, Zwaluwe, en omgeving krijgen we vaak de vraag welke Internet verbinding ze het beste kunnen kiezen, en wat de voor- en nadelen zijn.

Daarom heeft Van Dulst Automatisering een speciale pagina gemaakt voor de inwoners van Hooge en Lage Zwaluwe, (Oud) Drimmelen, Blauwe Sluis en Helkant het buitengebied, Hooge en Lage Zwaluwe, (Oud) Drimmelen, Blauwe Sluis en Helkant die in aanmerking komen voor Glasvezel Internet waarin onze bevindingen staan en u hiermee help om u te adviseren wat u het beste kunt doen.


Informatieavonden over Glasvezel DRIMMELEN

Glasvezel Buitenaf gemeente Drimmelen organiseert ook informatieavonden om alles te weten over glasvezel. Er zijn verschillende aanbieders die u kunnen informeren over Glasvezel Internet en TV. Als u vragen heeft over Glasvezel diensten of kosten dan kunt u deze vragen stellen.

U kunt op de Facebookpagina van Glasvezel Buitenaf zien waar en op welke datum deze informatieavonden worden gegeven.


Glasvezel-buitenaf-gemeente-Drimmelen-facebook

Minimale deelname van 40% GLASVEZEL DRIMMELEN

Er wordt pas een Glasvezelnetwerk aangelegd als er minimaal 40% van alle inwoners deelneemt. Geïnteresseerde inwoners kunnen zich aanmelden voor 16 maart via de website van Glasvezel Buitenaf.


Wat is Glasvezel?

Een glasvezelkabel is opgebouwd uit meerdere holle, haar dunne en flexibele buisjes van glas, waarover laser/lichtsignalen verzonden kunnen worden. Zo’n buisje van glas wordt een glasvezel genoemd.

Over elke afzonderlijke glasvezel buisje kan een laser/lichtsignaal in een uniek patroon worden verzonden.
Door de unieke signalen van alle glasvezels samen ontstaat er een soort morsecode, welke garant staat voor een stukje data.

Je zou dit kunnen vergelijken met het seinen van een boodschap in morsecode met een zaklantaarn. Net als bij glasvezel vormen hierbij een serie van punten en strepen de gegevens.


Glasvezel buitenaf gemeente Drimmelen kabel

Glasvezel snelheid

Doordat er bij de glasvezeltechnologie gebruik gemaakt wordt van laser/lichtsignalen kan deze morsecode razendsnel verzonden worden, hierdoor kan de glasvezel snelheid wel tot 1 GB per seconde zijn. Dit is razendsnel maar ook vaak overbodig voor consumenten.

Ook biedt Ziggo dezelfde snelheid aan als de glasvezel aanbieders van Glasvezel buitenaf.


Aanbieders Glasvezel

Glasvezel buitenaf leggen het glasvezelnetwerk aan en andere partijen bieden over dit netwerk hun diensten aan. De aanbieders die Glasvezel diensten aanbieden zijn Caiway, Delta, Helden van Nu en Online.

Glasvezel buitenaf gemeente Drimmelen - Aanbieders

Ziggo GigaNet net zo snel als Glasvezel

Ziggo biedt sinds 15-09-2019 ook Internet aan van 1 GB per seconde in Utrecht. Ziggo noemt deze snelheid GigaNet. Helaas is GigaNet het “nog” niet verkrijgbaar in deze regio, maar het zal niet lang duren voordat Ziggo GigaNet ook aanbiedt in deze regio.

Als u wilt controleren welke snelheid Ziggo bij u kan aanbieden dan kunt u dat makkelijk controleren op de website van Ziggo.

Glasvezel buitenaf gemeente Drimmelen - GigaNet

Voordelen van Glasvezel?

Veel inwoners van het buitengebied, Hooge en Lage Zwaluwe, (Oud) Drimmelen, Blauwe Sluis en Helkant. Benaderen ons met vragen over het project “Glasvezel buitenaf gemeente Drimmelen”. Zo willen ze advies en informatie over het project “Glasvezel buitenaf gemeente Drimmelen”

Op de website van Glasvezel Buitenaf worden de voordelen benoemd. We hebben de voordelen die op Glasvezel Buitenaf benoemd even hieronder vermeld:

– Klaar voor de toekomst
– Supersnel en stabiel
– Keuzevrijheid
– Upload = Download
– Waar voor je geld
– Goed voor het milieu

Helaas zijn niet alle voordelen voor uw van toepassing. Veel inwoners kunnen denken dat ze Glasvezel moeten kiezen omdat de bovenstaande aannames alleen opgaan als je glasvezel hebt. Dit is onjuist, de bovenstaande voordelen gelden ook voor andere Internet aanbieders zoals Ziggo, KPN etc.


Nadelen van Glasvezel?

Nu wij de voordelen en alternatieven weten is het natuurlijk ook belangrijk om te weten wat de nadelen zijn als je een Glasvezel dienst afneemt.

– TV kabels (coax) moeten vervangen worden door UTP kabels
– Voor elke TV moet u een decoder hebben en dus een extra afstandsbediening per TV
– Glasvezel moet aangebracht worden in de woning waardoor de staat opgegraven wordt.
– Bestaande e-mail adressen van huidige Internet aanbieder komen te vervallen.


Conclusie

Wij zijn van mening dat een Glasvezel verbinding niet voor iedereen interessant is omdat veel woningen al voorzien zijn van coax kabels die aansluiten met TV van Ziggo. Hierdoor heeft u geen extra kastje nodig om TV te kijken en geen extra afstandsbediening nodig heeft.

Ook zijn de meeste Tv’s uitgerust met een CAI kaart waardoor je direct gebruik kan maken van de digitale diensten van Ziggo zoals FULL HD TV, breed zender pakket, digitale gids, en opname.


Maar!?

Wij zien wel grote voordelen van Glasvezel voor bewoners die geen Ziggo kunnen krijgen, omdat hun woning in het buitengebied bevindt is een Glasvezelverbinding uitkomst!

Veel boeren die in de polder wonen hebben vaak niet de mogelijkheid om een Ziggo aansluiting te nemen omdat Ziggo op die locatie niet beschikbaar is en te kostbaar om dat alsnog aan te leggen voor een paar woningen.


Kortom

Ben u al in het bezit van een Ziggoverbinding of een snelle andere Internetverbinding? Dan is ons advies om het zo te laten zoals het nu is.

Is Ziggo niet beschikbaar op uw locatie? Dan raden wij u zeker aan om gebruik te maken van deze dienst, zo bent u er altijd van verzekerd dat u voorbereid bent voor de toekomst.


Meer informatie over onze diensten?

Wilt u meer weten over onze ICT-diensten?

Dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 085 – 744 1000 of stuur een e-mail naar info@vandulstautomatisering.nl