Windows 1903 onderdelen update

De nieuwe Windows Update versie 1903 is een grote update en eigenlijk een nieuwe Windows 10 versie.

Microsoft installeert deze update niet automatisch zoals we gewend zijn maar geeft gebruikers voortaan de keuze om op de huidige Windows 10 versie te blijven en alleen de beveiliging updates te ontvangen of toch gebruikt te maken van de nieuwe versie van Windows 10.

WAT IS ER AANGEPAST IN DE WINDOWS 1903 UPDATE?

Met deze grote Windows update 1903 wordt niet alleen Windows bijgewerkt naar een nieuwe versie maar ook andere functies brengt deze Windows update met zich mee.

Het meest opvallende van deze Windows update is het opgeruimde startmenu en een nieuw licht thema voor het besturingssysteem.

OVERZICHT NIEUWE FUNCTIES WINDOWS 1903 UPDATE

LICHT THEMA

In Windows waren al diverse thema’s beschikbaar zoals de donkere modus, maar met deze Windows Update is er een nieuw thema bijgekomen genaamd lichtthema. Dit nieuwe thema zorgt ervoor dat de balken en menu’s licht en transparant zijn, terwijl de rest dan alsnog donker is. Het werkt ook de andere kant op, dus je kunt wel donker gaan, maar ook weer niet helemaal als je dat niet wil. Je vindt deze optie onder Colors/Kleuren en dan Custom.

MINDER TEGELS

Deze nieuwe update zorgt er ook voor dat je minder Live-tegels ziet. Als je een nieuw programma installeert dan ie je minder Live-tegels. Zo krijg je een beter overzicht.

Wil je toch meer zien, dan hoef je maar met je muis over bijvoorbeeld Instellingen of Documenten te bewegen en er klapt een groter menu uit.

WINDOWS SANDBOX

Windows Sandbox is een geïsoleerde, tijdelijke desktopomgeving voor het uitvoeren van onbetrouwbare software, zonder dat dit een blijvend effect op de computer heeft, zo laat Microsoft weten.

Met deze Windows Update wordt Windows Sandbox, waarmee je uitvoerbare bestanden kunt testen in een omgeving die geïsoleerd is, zodat je weet dat je veilig bezig bent. Windows sandbox is een soort kopie van Windows 10, zodat je zeker kunt stellen dat je bestand je computer geen schade toebrengt. Je kunt het oproepen via Instellingen / Apps / Optionele features.

CORTANA EN WINDOWS SEARCH

Deze Windows update zorgt er ook voor dat de virtuele assistent Cortana wordt losgekoppeld van Windows Search. Helaas heeft Cortana het niet kunnen meekomen met Alexa, Siri en Google’s Assistant, waardoor Microsoft haar iets anders gaat inzetten. Zakelijk welteverstaan.

Daardoor is de zoekfunctie voor particulieren nu weer los toegankelijk. Je kunt nog steeds praten met Cortana, maar daarvoor moet je naar het speciale knopje ‘praten met Cortana’ gaan.

Plaats een reactie

085 - 744 1000