Windows 10 startmenu aanpassen in klassieke weergave

Windows 10 startmenu heeft een facelift gehad waar niet iedereen blij mee was. Het startmenu was niet meer het vertrouwde gemakkelijke menu wat we gewend waren.

Zeker in Windows 10 heeft het startmenu zijn voordelen verloren vergelijken met zijn voorganger Windows 7. Daarom installeren wij standaard elke laptop of pc die wij uitleveren met Classic Shell. U kunt dit uiteraard ook zelf doen, onderaan deze pagina staat waar u het programma kunt downloaden.


Windows 10 startmenu aanpassen in klassieke weergave

Ben je geen fan van het nieuwe startmenu in Windows 10? Geen probleem. Met Classic Shell kun je het uiterlijk van het startmenu aanpassen voor een klassieke look.

Windows 10 startmenu

Wat is Classic Shell?

Classic Shell is een programma die het mogelijk maakt om het startmenu van Windows 10 aan te passen. Als je Classic Shell installeert dan past het direct de weergave van het start menu aan in het vertrouwde Windows 7 start menu.

Windows 10 start menu

Classic Shell is beschikbaar in het Nederlands, je moet dit wel even aangeven na het installeren zodat je instellingen en weergave voor de Nederlandse taal zijn aangepast.

Als je Classic Shell gedownload en geïnstalleerd hebt, krijg je wanneer je voor de eerste keer het startmenu aanklikt de instellingen van het programma te zien in plaats van het startmenu. Als je het instellingenmenu afsluit zonder iets te veranderen, krijgt het startmenu de Windows 7 look.


Kan ik het originele startmenu nog benaderen na het installeren van Classic Shell

Ja! Als je Classic Shell geïnstalleerd hebt dan kun je gemakkelijk het standaard Windows 10 startmenu benaderen door de Shift-knop ingedrukt te houden terwijl je op het startmenu klikt.


Voordelen Classic Shell

Naast dat Classic Shell uw startmenu aanpast in het klassieke Windows 7 startmenu zijn er nog een aantal voordelen van het gebruik van het klassieke startmenu programma Classic Shell.

– Geheel aan te passen naar uw wensen, zoals kleur, indeling en lay-out
– Mogelijkheid om de zoek instellingen aan te passen
– Gratis te gebruiken
– Beschikbaar in het Nederlands


Periodiek onderhoud door een expert?

Wilt u maximaal gebruik maken van uw computer en wilt u advies van een Windows expert? Van Dulst Automatisering is al jaren gespecialiseerd in Windows en is zelfs Microsoft gecertificeerd. U bent bij ons aan het juiste adres voor uiteenlopend onderhoud voor uw computer.

Wij komen graag bij u op de zaak of thuis langs om tips. advies te geven of onderhoud uit te voeren. Zo bent u geen tijd kwijt aan het halen en brengen van uw computer of laptop.

Tijdens het computer onderhoud voeren we standaard het volgende uit:

  • De computer voorzien van de nieuwste Windows updates.
  • De nieuwste drivers en software installeren van alle hardware zoals printers en andere randapparatuur.
  • Computer nalopen op eventuele malware en virussen.
  • Het opschonen van oude en onnodige data.
  • Uw computer optimaliseren voor uw gebruik, zoals snelheid en stabiliteit.
  • Adviseren hoe u sneller en efficiënter kunt werken met uw computer.

Meer informatie?

Heeft u interesse in onze diensten?
Neem dan contact op via 085-744 1000 of via info@vandulstautomatisering.nl.

Neem-direct-contact-op