Wifi Straalverbinding

Wilt u graag gebruik maken van uw snelle internetverbinding maar is dat niet mogelijk op u adres? Wellicht dat een wifi straalverbinding dan de oplossing biedt!

Een wifi straalverbinding is een draadloos verbindingssysteem dat het mogelijk maakt om twee afzonderlijke locaties met een internet- of netwerkverbinding te koppelen. Hierbij kunnen enkele kilometers worden overbrugd.


Hoe werkt een wifi straalverbinding?

Een wifi straalverbinding klinkt misschien heel complex, maar u kunt het eigenlijk vergelijken met een Wi-Fi verbinding. Doordat het uitzendsignaal op één punt worden samengevoegd, kunt u enkele kilometers overbruggen.

Bekijk ons project Internet straalverbinding, om te zien hoe wij dit implementeren

Om een straalverbinding mogelijk te maken moet u wel zorgen voor vrij zicht tussen de twee locaties die u wilt verbinden. Met andere woorden: er mogen geen zaken zoals bomen of panden tussen de twee locaties staan.

De twee modules moeten namelijk vrij met elkaar kunnen communiceren, zonder enkele beperking. Wanneer er geen sprake is van vrij zicht, dan is straalverbinding geen geschikte optie.

Met een straalverbinding verbindt u draadloos locatie A met locatie B met een maximale snelheid van 300Mb/s. Uiteraard wilt u uw verbinding privé houden. Wij kunnen ervoor zorgen dat alleen de twee locaties met elkaar kunnen communiceren, zodat er niemand anders gebruik kan maken van de verbinding.

Straalverbinding-Jachthaven-Drimmelen

De voordelen van een wifi straalverbinding

Een straalverbinding is volledig draadloos. Wilt u een netwerk- of internetverbinding koppelen op 2 locaties, dan is het aanleggen van kostbare netwerkkabels niet langer mee nodig.

Indien er sprake is van vrij zicht kunt u met een goede straalverbinding tot enkele kilometers twee netwerken koppelen.


Waar kan een wifi straalverbinding worden toegepast?

Een straalverbinding is voor een ieder die meerdere locaties wilt koppelen aan één internetverbinding geschikt. We zien dat een straalverbinding voornamelijk wordt toegepast in de volgende situaties:

– Twee bedrijfslocaties die moeten worden verbonden aan een netwerk;
– Een locatie wil gebruik maken van de snelle verbinding van een andere locatie, bijvoorbeeld uw bedrijfslocatie en uw thuislocatie;
– Internetvoorzieningen (hotspot) op bijvoorbeeld een camping, een bungalowpark of een jachthaven;
– Het verbinden van beveiligingscamera’s zodat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van kabels.

Wifi Straalverbinding

Wifi straalverbinding laten opzetten

Het opzetten van een wifi straalverbinding is wellicht voor u vrij complex. Daarom helpt Van Dulst Automatisering u graag! Voor onze deskundige monteurs is het opzetten van een straalverbinding redelijk eenvoudig.

We brengen een zender aan op locatie A en een tweede zender op locatie B. De twee zenders worden voorzien van een netwerkkabel die de zenders ook direct voorziet van stroom. Daarnaast hoeven deze twee zenders alleen nog met elkaar worden gekoppeld en u beschikt over supersnel Internet!


Aanleg draadloos netwerk

Van Dulst Automatisering levert en configureert de wifi straalverbinding van A tot Z. Ook hebben wij speciale Wi-Fi scannersoftware waarmee wij storende apparatuur op kunnen zoeken en ervoor kunnen zorgen dat het nieuwe draadloze netwerk daar geen problemen mee krijgt.

Zo zijn draadloze telefoons vaak een storende factor. Zonder onze software kunt u deze niet ontdekken, waardoor het draadloze netwerk in het ergste geval ineens kan wegvallen.


Meer informatie?

Indien u meer informatie wilt weten over deze dienst, of heeft u vragen over onze andere diensten voor uw onderneming?

Neem dan direct contact op via telefoonnummer 085 – 744 1000
of stuur een e-mail naar info@vandulstautomatisering.nl


Neem met mij contact op

Wilt u liever dat wij met u contact opnemen?
Vul dan het contactformulier in, en wij nemen met u contact op!

Neem-direct-contact-op