Update voor Windows 7 maakt gigabytes schijfruimte vrij

Goed nieuws! Microsoft heeft een update uitgebracht die veel ruimte op de harde schijf vrijmaakt. Echter wordt de patch is niet als ‘belangrijk’ gezien in de Windows Update en wordt daarom niet automatisch geïnstalleerd.

Windows laat veel aan overbodige bestanden op schijf staan. Meestal gaat het om Windows-onderdelen die door een andere update overbodig zijn geworden. De reden daarvoor is dat ze nodig kunnen zijn voor een de-installatie van het Windows onderdeel.

 

Overige bestanden

Windows (met uitzondering van Windows 8) heeft niet een standaard mechanisme om de overbodige bestanden na verloop van tijd alsnog te wissen. Meestal gebeurt dat wel bij het uitbrengen van een service pack (als u de die optie aan vinkt) helaas is laatste service pack voor Windows 7 al weer ruim twee jaar geleden uitgebracht.
Daardoor staan bij veel mensen veel overbodige bestanden in de map C:WindowsWinSxS, dit is de standaard map waar het besturingssysteem zijn systeembestanden laat staan. Helaas kun je niet zomaar deze map leeg maken, er zitten bestanden in deze map die nog wel nodig kunnen zijn.

 

De oplossing!

Microsoft heeft een update uitgebracht die het mogelijk maakt om toch deze bestanden te verwijderen, je kunt deze downloaden via http://support.microsoft.com/kb/2852386. Deze update zorgt ervoor dat er aan de bestaande schijfopruiming in Windows een optie wordt toegevoegd. Het voegt aan de bestaande programma schijfopruiming onder het tabje Algemeen de optie toe om alle vorige geïnstalleerde update ‘s te verwijderen. Dan kan wel 3 GB aan vrije ruimte opleveren..

 

De update wordt niet automatisch geïnstalleerd

Microsoft heeft helaas deze update niet de status ‘belangrijk’ gegeven. Veel Windows 7-gebruikers zullen de toegevoegde functie over het hoofd zien, zeker als ze belangrijke updates automatisch laten uitvoeren.

 

Deze update is helaas alleen beschikbaar voor Windows 7

 

Windows XP & Vista

Indien u beschikt over Windows Vista of XP dan kunt u het programma CCleaner downloaden, dit programma heeft ook de optie om oude updates te verwijderen.
U kunt het programma downloaden via http://www.piriform.com/ccleaner. Daarnaast bied CCLeaner de mogelijkheid om veel meer programma’s op te schonen o.a. adobe reader, Internet Explorer etc.

Plaats een reactie