Point to Point

Point to Point verbinding

Wilt u een bestaand netwerk koppelen met een andere locatie? Dan is een Point to Point verbinding een interessante mogelijkheid!

 Point to Point

 

Van Dulst Automatisering heeft jarenlange ervaring met het aanleggen van zo’n verbinding. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

Neem direct contact met ons op

 


Wat is een Point to Point verbinding?

Een Point to Point verbinding is een draadloze verbinding over een langere afstand. Doordat het signaal wordt samengevoegd tot een lazerstraal is het mogelijk om een netwerk over een langere afstand aan te bieden. Hiervoor heeft u geen vergunning nodig.

 

Point to Point verbinding


Hoe werkt een Point to Point verbinding?

Bij een Point to Point verbinding heeft u twee modules nodig. De eerste module sluit u aan op uw bestaande netwerk. De tweede module sluit u aan op de andere locatie. Daarna configureert u deze twee modules met elkaar zodat er een stabiele verbinding ontstaat.

 

Wanneer deze verbinding correct wordt opgezet, beschikt u over een zeer snelle draadloze verbinding tussen locatie A en locatie B.Point to Point modules


Waar kan een Point to Point verbinding worden toegepast?

Een Point to Point verbinding – ook wel bekend als een straalverbinding – biedt u de mogelijkheid om een netwerk tussen meer dan één locatie te delen. U behoudt hiermee een zeer snelle internetverbinding.

 

In de volgende situaties wordt er vaak gebruik gemaakt van deze verbinding:

 

  • Twee bedrijfslocaties die moeten worden verbonden aan een netwerk;
  • Een locatie wil gebruik maken van de snelle verbinding van een andere locatie, bijvoorbeeld uw bedrijfslocatie en uw thuislocatie;
  • Internetvoorzieningen (hotspot) op bijvoorbeeld een camping, een bungalowpark of een jachthaven;
  • Het verbinden van beveiligingscamera’s zodat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van kabels.

Point to Point verbinding met Engeniuslogo-engenius

Om een Point to Point verbinding tot stand te brengen maken we veelal gebruik van apparatuur van Engenius.
Engenius weet zich te onderscheiden qua prijs en snelheid. Daarnaast is het bij veel andere merken niet mogelijk om enkel de hardware aan te schaffen, u dient dan ook direct een abonnement af te sluiten. Bij Engenius kunt u wel enkel de hardware kopen. Dit hoeft dus alleen te worden gemonteerd, nadien worden er geen kosten meer berekend.


Zelf een Point to Point verbinding opzetten

Het is uiteraard mogelijk om zelfstandig een Point to Point verbinding op te zetten. Het is hierbij wel zeer belangrijk dat u beschikt over de juiste (meet)apparatuur. Deze apparatuur is noodzakelijk om het systeem optimaal in te richten.

 

De monteurs Van Van Dulst Automatisering beschikken uiteraard wel over deze apparatuur. Met deze hardware kunnen we zien of er geen zaken aanwezig zijn die deze verbinding kunnen versturen. Ook kunnen we meten wat de actuele snelheid van de verbinding is.

 

In veel gevallen waarbij deze verbinding zelf is aangelegd zien we dat bij het eerste beetje sneeuw of regen de verbinding wegvalt. Dit heeft echt te maken met het gemis van de juiste apparatuur.

 

Daarom adviseren wij om altijd een expert in te schakelen zodat u zeker weet dat u beschikt over een stabiele, snelle verbinding.


Vragen over een Point to Point verbinding?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening op het gebied van deze verbindingen? Kijk dan eens bij ons laatste project Internet straalverbinding bedrijventerrein Drimmelen

 

Of neem contact op via 085 744 1000 of stuur een e-mail naar info@vandulstautomatisering.nl.

 

Neem direct contact met ons op

085 - 744 1000