Onderzoek multi monitor: 2 monitoren verhoogt productiviteit

U ziet het tegenwoordig steeds vaker 2 schermen op één computer. Deze nieuwe manier van werken is heel efficiënt en komt te goede van de productiviteit van de werknemer.


29% productiviteit verhoging.

Uit het onderzoek multi monitor blijkt dat werknemers met 2 schermen gemiddeld 29 procent effectiever vinden, 24 procent comfortabeler te ervaren en 39 procent handiger te vinden wanneer er door bronnen van informatie gescrold moet worden.

Ook blijkt dat door de plaatsing van een extra monitor minder tijd aan niet-arbeid gerelateerde zaken. Dit zorgt voor een duidelijk hogere productie en werkplezier.


Multi monitor goede investering

Een extra scherm kost ongeveer € 150,00 per werkplek, de levensduur daarvan is 8 jaar. Als we dit omrekenen per jaar zitten we ongeveer rond € 18,00 per jaar en dat is nog geen € 1,50 per dag per medewerker.

Als we de 39% productieverhoging daar tegenover zetten, dat zal dit een van de goedkoopste manieren zijn om de productiviteit van uw medewerkers te verhogen.

Onderzoek multi monitor

Ultieme test

Wij hebben zelf al onze medewerkers voorzien van een 2e scherm, daarbij heb ik rekening gehouden met de maat van het scherm. Onze werkplekken zijn allemaal uitgerust met 24 Inch scherm, dus het 2e scherm was ook 24 Inch.

Tot onze verbazing merkten wij direct een productiviteitsverhoging. Omdat wij onze werkzaamheden bij houden wat wij precies in een uur kunnen doen, zien wij direct dat er veel meer gedaan wordt in een kortere tijd

Het linker scherm gebruiken wij als hoofd scherm en rechts hebben wij Outlook, Internet of Windows verkenner opstaan zodat wij snel informatie kunnen inzien als we dat nodig hebben. We hoeven dus niet een scherm te minimaliseren en het opzoeken bij welk venster we gebleven waren.


Aantrekkelijke keuze

Door de schrijver van het bronartikel wordt dan ook geconcludeerd dat een extra monitor per werkplek een zeer aantrekkelijke keuze is wanneer een werkgever de productiviteit verder wil verhogen.

Dit komt niet alleen door het feit dat de techniek achter zo’n opstelling tegenwoordig zeer goed betaalbaar is, ook is gebleken dat deze poging tot het verhogen van de productiviteit zeer weinig scholing of andere aanloopuitgaven kost ten opzichte van andere manieren om de productiviteit te verhogen, waardoor op meerdere fronten het geld wat geïnvesteerd wordt snel terug verdiend zal worden.


Meer informatie?

Indien u meer informatie wilt weten over deze dienst, of heeft u vragen over onze andere diensten voor uw onderneming?

Neem dan direct contact op via telefoonnummer 085 – 744 1000
of stuur een e-mail naar info@vandulstautomatisering.nl


Neem met mij contact op

Wilt u liever dat wij met u contact opnemen?
Vul dan het contactformulier in, en wij nemen met u contact op!

Neem-direct-contact-op

Plaats een reactie