Internet straalverbinding bedrijventerrein

Van Dulst Automatisering kreeg in 2015 de opdracht om uit te zoeken of er een mogelijkheid was om sneller Internet te realiseren voor een bedrijventerrein in Lage Zwaluwe. Hiervoor is direct gekozen voor een Internet straalverbinding bedrijventerrein


Inventarisatie: Internet straalverbinding bedrijventerrein

Van Dulst Automatisering heeft contact opgenomen met alle bewoners van het bedrijventerrein De Zwingel, uit deze gesprekken kwam naar voren dat iedereen graag een snellere Internetverbinding wenste.


Onderzoek: Internet straalverbinding bedrijventerrein

Na een uitgebreid onderzoek in samenwerking met Ziggo, XS4all en KPN is er een optie naar voren gekomen wat niet rendabel was voor de bewoners. Deze optie was om een Ziggo Internet verdeelkast te plaatsen op het bedrijventerrein. De kosten maar liefst € 20.000 excl. abonnementskosten.

 

Omdat we met de Internetproviders Ziggo, XS4all.nl en KPN niet tot een oplossing konden komen, ging Van Dulst Automatisering kijken voor alternatieven o.a. Mobiele 4G routers, Satellietverbindingen en straalverbindingen.


Voorstel: Internet straalverbinding bedrijventerrein

Van Dulst Automatisering is gevestigd in de woonwijk tegenover het bedrijventerrein de Zwingel, deze panden en dus ook ons kantoor zijn allemaal voorzien van een Ziggo bekabeling. Ziggo bied supersnel Internet aan voor zowel de zakelijke gebruiker als voor de consument.

 

Aangezien Ziggo niet leverbaar is op de Zwingel (600 meter verder) dan deze woonwijk, was ons voorstel om onze Internetverbinding te delen met de bedrijven die gevestigd zijn op de Zwingel in Lage Zwaluwe d.m.v. een draadloze lazer verbinding.


Het project

Dit project is geheel uitgevoerd door Pieter van Dulst (de eigenaar van Van Dulst Automatisering). Van Dulst Automatisering heeft zowel het systeem geleverd en ingesteld.

 

Omdat deze straalverbinding zeer stabiel is zijn telefoongesprekken d.m.v. VoIP geen probleem. Daarnaast is VoIP veel goedkoper is dan traditionele telefonie is een van de voordelen voor deze bedrijven die gevestigd zijn op de Zwingel in Lage Zwaluwe.

 

De huidige Internetaanbieders die hun diensten aanbieden op het bedrijventerrein de Zwingel in Lage Zwaluwe waren duur en onstabiel. Doordat bedrijven van onze Internetverbinding gebruikmaken is dit verleden tijd en kostenbesparend!

 

Hieronder kunt u zien hoe de draadloze verbindingen lopen.

 

Straalverbinding overzicht Google Maps
Internet straalverbinding bedrijventerrein


Snelheid

Zoals u hieronder kunt zien leveren wij snel Internet (50 Mbps download / 10 Mbps Upload) over een lengte van 900 m. Over deze draadloze straalverbinding kunnen de bedrijven eigenlijk alles hetzelfde als een gewone glasvezelverbinding (Pinnen, Bellen, Internetten)

Snelheid draadloos Internet straalverbinding


Onderhoud straalmodules

Uiteraard worden alle modules (zenders) onderhouden door Van Dulst Automatisering. Voordat Van Dulst Automatisering een onderhoud gaat uitvoeren informeren wij de bedrijven ruim van tevoren en worden deze werkzaamheden uitgevoerd buiten werktijden zodat de klant minimaal hinder ondervindt bij deze werkzaamheden.

 

Echter komen deze werkzaamheden weinig voor, en is meestal alleen in het belang van de bedrijven, denk bijvoorbeeld aan het bijwerken van de laatste software van de straalmodules waardoor er nog sneller Internet geleverd kan worden aan de bedrijven.


Andere projecten

Van Dulst Automatisering heeft deze oplossing uiteraard al vaker toegepast. Van Dulst Automatisering heeft bijvoorbeeld ook de Jachthaven in Lage Zwaluwe voorzien van deze oplossing.
Ook hier was de snelheid van Internet een probleem, door een draadloze straalverbinding aan te brengen vanaf een woonhuis, is de Jachthaven voorzien van supersnel Internet voor een laag bedrag per maand.


Informatie

Indien u interesse heeft in deze draadloze oplossing dan kunt u telefonisch contact opnemen via 085-744 1000
of via de mail info@vandulstautomatisering.nl

Plaats een reactie